Wykłady plenarne
Wykład 1: The changing role of long chain fibre biomaterials in beauty - Professor Tim Wess FRSA FRSB FRSNSW, Executive Dean of Science, Charles Sturt University NSW, Australia.
Wykład 2: Interdyscyplinarne ujęcie urody - prof. dr hab. Teresa Matthews-Brzozowska, kierownik Katedry i Kliniki Ortopedii Szczękowej i Ortodoncji, Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu oraz Studiów Podyplomowych "Estetyka twarzy" dla lekarzy i lekarzy-stomatologów.
Wykład 3: Dobrze i źle o witaminie E – prof. dr hab. inż. Józef Kula, Instytut Podstaw Chemii Żywności, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, Politechnika Łódzka.
Wykład 4: Bacteriocins as active agents in cosmetics - doc. Ing. Vladimír Sedlařík, associate professor in Technology of Macromolecular Substances, Vice-Rector for Research and Development and Creative Activities, Tomas Bata University in Zlin, Czech Republic.
Wykład 5: Dlaczego nie wszystkim smakują brokuły? O związkach smakowo – zapachowych warzyw kapustnych – prof. dr hab. Henryk Jeleń, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Wykład 6: Polpharma - Innowacyjne rozwiązania w generycznych wersjach leków - dr inż. Jolanta Pawłowska, szef Departamentu Rozwoju i Doskonałości Technicznej POLPHARMA S.A.